Z denníka teroristu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Študent-dnom spoločnosti

...vždy to bolo odveky tak a je tomu aj teraz...

Tí, ktorí o tom nie sú presvedčený nech sa pozrú na správy a presvedčia sa, že na Slovensku je to tak...............................................Som hrdý na terajších maturantov, že to nechcú nechať pokračovať naveky. A snáď sa dožijeme toho, že študenti budú rovnocenným partnerom v našej spoločnosti.................Fronc môže ísť diskutovať s takými babrákmi ako je on a nie z maturantmi ktorí si vedia lepšie zorganizovať protesty ako celá vláda jednu posr*tú reformu. ...............je pravda že protesti spískali aj ľudia na vysokých funkciách ale napriek tomu si myslím že Fronca treba odvolať...................a nakoniec Dzurinda by mal vypratať celú vládu aj zo sebou ako tomu urobili v Česku

ODSTúP FRONC  !!!

 


Univerzitka | stály odkaz

Komentáre

  1. asi
    sa da iba suhlasit...
    publikované: 25.04.2005 23:19:57 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. musim oponovat
    v tomto pripade nieje chyba v ministrovi, ale niekde inde. tolko prieserov co sa tam stalo nemohla byt nahoda - jednoznacna sabotaz. minister za tieto chyby nemoze, reforma je planovana uz dobry nejeden rvocik :) a s jeho pripadnym odstupenim to nema co robit.

    dalsia vec k tym protestom 'super' zorganizovanym: aj mne vytecie nejedna slzicka nad chudakmi maturantami :))) ale co sa da robit. a to ze protestuju, nema nic spolocne s tym aki su uvedomeli, ale aki su LENIVI. pozri - keby chceli sedet v skole a ucit sa na bliziace sa maturity, urobili by to... nee, oni idu protestovat proti niecomu, ani sa nevedia proti comu. povedz mi, proti comu protestovali??? aby to nemuseli pisat znova? to uz bohuzial nevyriesi ani protest dalajlamu samotneho. je to proste tak, ze keby si to nezvopakli nedostali by maturitu a mohli by ist hajzle cistit.
    publikované: 26.04.2005 12:15:31 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Zoll
    Ako to, že nie je chyba v ministrovi?!? On sa dobrovoľne ujal vedenia ministerstva, dobrovoľne pokračoval v reformách... Ak mal pochybnosti, na to je ministrom, aby to stopol, pozastavil, príp. nepokračoval.
    Na Slovensku sme dokonalý v jednom - nezodpovedne prijímať zodpovednosť za iných. A z nezvládnutých problémov obviňovať všetkých naokolo.
    publikované: 26.04.2005 12:36:12 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 2 laskonka
    reforma je na papieri dobre zvladnuta, ale chyba sa stala niekde medzi ministrom a ziakmi. mi povedz, ako sa mohlo stat, ze na vychode dostali madarske zdania, alebo ze na matike boli vytlacene vysledky a to uz nehovorim o angline, kde boli prehodene urovne ... ja nejsm na slovensku a info sa mi dostava akurat od kamarata - maturanta. a povedz mi, ze ked to tlacili vsetko, nikto si nevsimol, ze tlacia aj vysledky... to nech mi nikto nehovori - stojim si za tou sabotazou. sam minister predsa nemoze skontrolovat vsetky papiere - chyba je v inych ludoch, ktori to bud umylselne, alebo nepozronostou svojou sposobili... nech si o mne mysli kto chce, co chce, ja sm na jeho strane. a byt v jeho kozi nakopem vsetkym tym 'studentom' rite, lebo co oni robia... ist protestovat, to svet nevidel. oni predsa potrebuju tu maturitu, minister to moze mat na haku. on schvalil reformu a vsetko administrativne zabezpecil. to ze to niekto po*ral, za to on uz fakt nemvoze... :)))
    publikované: 26.04.2005 12:46:45 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Znovu Zoll
    To by aj mňa zaujímalo, ako sa mohlo stať - maďarské zadania, matika...
    K Tvojim slovám: Sám minister nemôže skontrolovať..., chyba je v iných ľuďoch... - ale o zamestnaní týchto ľudí rozhoduje on (možno nie priamo, ale v konečnom dôsledku určite)a preto musí niesť aj zodpovednosť, ak zlyhajú. Zodpovednosť za zlý výber svojich podriadených.

    Možno som naivná - ale sotva budem môcť súhlasiť s názorom, že minister za nič nemôže a študenti boli potrestaní - právom (aj keď si to takto nepovedal, mala som taký pocit). A nie som na strane nikoho, vlastne mi to môže byť ukradnuté, pretože sa ma to nijako nedotýka.

    Ale ako som napísala, možno som naivná a chcela by som ... niečo v zmysle rozprávok ... víťazstvo spravodlivosti?
    publikované: 26.04.2005 13:41:00 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. maturanti...
    dnes som sa pobavil na headline jedneho clanku .. "Studenti:maturity ako za Husaka." Fakt som sa pobavil, ktoryze tohtorocny maturant si pamata maturitu za Husaka.
    Na jednej strane studentov chapem-aj my sme sa ulievali ako sa dalo. Zo strany ministerstva je vydieranie, ked povie, ze kto nepojde druhykrat robit maturu, nebude ju jednoducho mat.
    Na druhej strane-mam pocit, ze ide viac o to ulievanie ako o boj za pravdu. Ale zo skolskych lavic som uz davno prec a viem, ze moj pohlad je ovplyvneny mediami. Odinakial totiz informacie necerpam.
    publikované: 26.04.2005 14:37:30 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Do skoly som chodil preto
    aby som sa zabavil, spoznal ludi s ktorymi sa dalo vecer pit alebo sulozit, aby som mal papier, ze som vystudoval a mohol sa lepsie zamestnat. Ked som chcel ospravedlnit lenivost ucenia alebo ziskat schopnost naucit sa vsetko bez namahy, bol by som ochotny urobit cokolvek, aj priniest na oltar poznania ministrovu hlavu. Este som prilis mlady na to, aby som tvrdil, ze ste taki vy a za mojich cias to bolo ine. Uz som dost stary na to, aby som dokazal byt k sebe uprimny i prisny, aby som hladal chyby najprv v sebe a aby som neodsudzoval, comu vobec nerozumiem.
    publikované: 26.04.2005 15:23:29 | autor: aZ (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. to aZ
    ... v prvych riadkoch snad nehovoris o strednej skole ...
    publikované: 26.04.2005 15:27:09 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. obavam sa
    ze ano :))))
    publikované: 26.04.2005 16:05:50 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. bowden
    Do strednej som prilietal na kridlach lasky k poznaniu, ako vsetci :)
    publikované: 26.04.2005 16:56:00 | autor: aZ (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. aj môj názor do pléna
    Ja si myslím, že istú zodpovednosť má i minister, ale rozhodne asi sám nemohol kontrolovať každý papier, takže tá jeho zodpovednoť skôr vyplýva z jeho postavenia - šéfa - nadriadeného, ktorý je bohužiaľ zodpovedný aj za činy svojich podriadených, i keď to nie je fér ...
    Tak a k protestom, no tak si blicli, vyjadrili svoj názor, asi by som aj ja bola spravodlivo rozčúlená, že ma to nútia písať znova. Ale nemyslím si, že je iné riešenie, ak to má byť spravodlivé, ak má byť naplnená koncepcia novej maturity, ak má mať ich známka rovnakú váhu, iná cesta neexistuje. Je mi ich ľúto, vyjadrili svoj názor, to je fajn, ale nič iné nemôžu urobiť.
    Ďalšia vec je, že sa k tejto veci vyjadruje ministerstvo, akoby to vôbec študentom nemalo robiť problém, že je to v pohode dva krát robiť áčko maturity z matematiky. To nie je zábava, ale naozaj, nič iné asi nebude spravodlivejšie ...
    A dopĺňam, že som maturovala minulý rok, a generálny monitor z matematiky A som robila tiež ... aby bolo jasné, čo si pamätám, a čo nie. A tiež si myslím, že koncepcia maturity je už dlho plánovaná, terajší štvrtáci sú už na ňu pripravovaný svoje celé štúdium. Už aj my sme dlho vedeli, že nás to čaká ...
    publikované: 26.04.2005 20:21:38 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. haaaa :)))
    "že je to v pohode dva krát robiť áčko maturity z matematiky." - ja si myslim, ze je to v najsamvacsej pohode. hlavne ked to prvy krat dostali aj s vysledkami ;)))))

    a ak si dal niekto matiku A, tak tu matiku aj vie a bavi ho to. na nijakej VS to nechcu a nemaju ani nijake bonus body za maturitu A z matiky... cize to vsetko stoji len na studentovi, aku formu si zvolil - a povedzne si otvorene - kto to nevie a vobec ho to nezaujima si asi A nedal, ze ano... a kto to vie, mu nevadi ked si to ma aj sam spocitat :))))
    publikované: 26.04.2005 21:48:40 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. re:haaaaaaaaa
    No mala som mysli, tú tisícku, ktorá tam tie výsledky nemala ... a mohol by si sa so mnou nehádať aspoň vtedy, keď s tebou viac - menej súhlasím
    A čo sa týka problému robenia tej istej maturity dva krát ... tak možno pre niekoho je to pohoda, môj osobný pocit by bol asi ten, že by som znovu prežívala stres z toho, že pane bože, čo keď dotanem okno, alebo ja neviem, prestanú mi perá písať, alebo ja neviem, šibne mi .... ale ja som nervák ... no snáď nie som jediná. Ale opakujem myslím si, že to opakovanie maturity bolo jediným reálnym a férovým riešením ...
    publikované: 26.04.2005 22:53:26 | autor: Sashenka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014