Z denníka teroristu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Extraliga nemá na Elitserien

V období, keď ostáva do začiatku majstrovstiev sveta v hokeji vo Viedni zhruba mesiac, sa už teší každý Slovák na výkony našich reprezentantov. Každý rozmýšľa nad tým či to bude opäť vysnívané semifinále alebo naši po piatich rokoch vypadnú zo skupiny najlepších štyroch tímov na svete. Sú medzi nami optimisti a samozrejme aj zarytý pesimisti(ja osobne som realista). Ale či sme pesimisti alebo optimisti, musíme si položiť otázku, aký kvalitný tím pocestuje do Viedne.

Treba si uznať, že najväčšiu mieru nad úspechmi Slovenska mali hráči hrajúci v NHL. Tento rok je rokom špeciálnym, a to tým, že NHL bola zrušená pre tento ročník. Hráči hrajúci v NHL si našli angažmán rôznych súťažiach starého kontinentu. Takže tým sa zvýšila ich kvalita priamym úmerom od množstva hráčov z NHL.

 A tu prichádzajú sporné dohady, ktorá liga je kvalitnejšia. Napríklad na takú švédsku Elitserien z desiatkami kvalitných hráčov NHL nemá naša Extraliga z čosi vyše tuctom hráčov NHL. Nastáva otázka či budú stačiť fantastické klučky Šatana, ktoré platili na Duklu, alebo rýchlosť Gáboríka, aj vo Viedni....

Tento článok som naschváľ nedokončil, lebo čakám od vás argumenty- pre aj proti. Veľmi rád odpoviem.


Očami diváka | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014