Z denníka teroristu

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Internet od ST(1.)

...poriadny pornohoror...

Áno, mám internet od ST, to nie je vtip ale tvrdá realita. Pri rozhodovaní o zapojení internetu v novembri 2004 som zvažoval nad tipom internetu. Tak som išiel do ST aby som sa opytal ake pripojenie môzem mať. Potvrdila sa obava, dsl-ko vnedohľadne.

Tak som premýšlal o alternatívnom variante. V dôsledku že byvam v zapadákove(N. Zámky), veľa môžností som nemal. Wireless bol moc nákladný pre chudobného studenta ako som ja a s takou agregaciou ktoru mi ponukali(1:20) by som to nemal vôbec vyhraté. Ved dial by slapal rýchlejšie. Kablovka u mna nehrozí lebo byvam v takej stvrti kde kabel ani nezavítal.

Po beznájdejnom hľadaní som sa ulakomil na dial up. Smejete sa, čo? Všetci provideri mali skoro totožne podmienky, tak ma presvedčila akcia na rodinný internet. Takže som si objednal čo bolo potrebné a už som aj browsoval. Prvý týždeň išlo všetko v poriadku aj ked rychlost nebola bohvieaká, aj ked to bol dial.

Potom vsak browser mi nevedel natiahnut ani jednu stranku. Čo sa stalo? Zavolal som na operatora ST a ten so mnou prešiel postupne všetky nastavenia browsera krok po kroku, a všetko bolo v poriadku. Tak sa vyhovoril na Spyware. Dobre- hovorím si.

 Na druhý deň som si stiahol u kamaráta(lebo u mna sa nedalo na nete robit vôbec nic) antispywarový  program a použil som ho. Áno, vyčistil my počítač od všeljakej pliagy čo sa tam za týžden dostalo ale problem mi to nevyriesilo. Bol večer, čiže som nemohol isť do kancelarie ST, takže som opat zavolal na operatora, ktoremu som beztak nedoveroval...

...pokračovanie nabudúce(čiže zajtra)....  

nasledujúca časť>


Zo života teroristu | stály odkaz

Komentáre

  1. hej
    v NZ je to s inetom bieda, ziadne wifi za normalne ceny, ziadne inet po kabli, ostava jedine GPRS/EDGE a flat dial-up/ADSL
    publikované: 12.04.2005 08:26:07 | autor: Markoff (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. internet na Slovensku
    Na Slovensku je to tak...

    Otrepana fraza. Problem s internetom je hlavne v tom, ze Slovensko je maly a viac menej nerentabilny trh. A tak sme kedysi zacinali s dial-up, potom zacalo presakovat paralelne s ISDN aj wifi, a prislo chello pre stastnych par tisicok bratislavcanov a este par mimobratislavcanov (myslim Trnava alebo Trencin?) a popri nom ADSL.

    Cim dalej na vychod pripadne cim mensie mesto, tym je cena alternativneho pripojenia vyssia. Je to logicke, dotiahnut konektivitu tak daleko od uzla stoji viac ako konektivita pri uzly.

    A tak este par rokov budu mnohi o rychlom internete za ludovu cenu snivat a budu cakat na zazrak.

    Lebo na Slovensku je to tak...
    publikované: 12.04.2005 10:44:27 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dodatok
    Nechapem, preco obce aj v tejto veci nevyuzivaju prostriedky z eurofondov. Resp. chapem, lepsie je nerobit nic a brat peniaze, ako robit nieco pre tych co ma zvolili. Ale to je dalsia zo slovenskych specialit.
    publikované: 12.04.2005 10:45:40 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014